kolmapäev, 22. juuli 2015

Viiekümne üheksas

Tere mu sõbrad ja teised kaasaelajad.

Täna sain oma arsti juurde vastuvõtule. Mis seis siis on?

Taxoterega ravi veel tegema ei hakata. See on selles suhtes hea uudis, et saab veel kergemini läbi.

Täna sain Herceptini veeni. Seda olen saanud eelmisest aprillist saadik iga kolme nädala järel. Selle rohu ülesanne on blokeerida hormoontundliku vähi rakke, nii ma olen aru saanud. Rinnavähi ravi juures levinud ravim üle maailma. Lähemalt saab lugeda siit. Herceptini kohta sain praegu tunniplaani kuue korra kohta - ikka kolmenädalase vahega.

Lisaks sain Zoledroonhapet. See on luude jaoks ja selle kohta saab lugeda siit. Seda hakkan saama neljanädalase vahega ja tunniplaan on praegu antud samuti kuue korra peale.

Paari kuu pärast tahaks dr Kütner lasta teha NAF-uuringu vms, mida on varem ka olnud, et siis vaadata mis seis on. See on radioaktiivse lahusega.

Juurde pean võtma ka Tamoxifeni tablette, neid võtsin vahepeal mitu aastat. Tamoxifeni kohta saab lugeda siit.

Kavas on ka munasarjade eemaldamine, selles suhtes tahab dr Kütner dr Kaardega veel konsulteerida. Noh kõik ikka selles suunas, et oleks täielik menopaus ja organism ei toodaks hormoone. Nii ma sain aru.

Dr oli natuke pragada saanud, et pärast eelmist kompuutrit lasi uuringuravi edasi teha. Noh, seis oli juba natuke üle lubatud piiri. Aga ta lihtsalt mainis, ei pannud selle pärast mind halvasti tundma.

Ütlesin dr Kütnerile ka, et tundsingi end vahepeal nagu puhkusele lastud porgand kes on valmis, et iga hetk võib supi sisse tagasi potsatada nagu oli võrdlus  Kivirähu "Helesinises vagunis", seal küll nõuka-aja tagasituleu kohta. Dr Kütnerile see võrdlus meeldis, rääkis, kuidas talle "Maailma otsas" meeldis ja arvas, et ehk peaks tõesti ka "Mees kes teadis ussisõnu" ette võtma. Vastuvõtus oli ka uus õde, kes tegi omalt poolt porgandi-teemal nalja, et supi sisse veel ei panda, küll aga juba viilutatult taldrikuservale valmis :)

Tundsin ennast täna nii väsinuna, viimasel ajal on olnud kole palju sebimist järjest, nii võtsingi nädala lõpuni haiguslehe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar