kolmapäev, 30. aprill 2014

Kuueteistkümnes

Kirjutan ruttu ära, enne kui jälle halvem hakkab.

Jäime pooleli esmaspäevas, eks? Esmaspäeva tiksusin kuidagi ära, õhtul käis Margus. Mul oli ühel unetul ööl soetatud Kiššmišši šašlõkiassortii vautšer, Margus tõi selle assortii töölt tulles ära. No kas oleks veel halvemat aega toidu nautimiseks kui keemiaravi ajal? Noh, vähemalt ei aja mul iiveldama, nii et see, mida sõin, püsib sees, kuid erilist maitset ju ei tunne. Kanatükid olid head ja pehmed. Sulasid suus. Margus pakkus, et Kiššmišš võib olla Kissu türgikeelne nimi.

Teisipäeva hommikul vaatasin, et selle veenipordi ümber oleva lööbega ei ole asjad ikkagi ilusad. Hakkasid väikesed täpikesed tulema ka kätele ning lõual oleva punnid ei ole samuti mingid niisama punnid, vaid midagi kahtlasemat. Läksin siis õde Liina juurde nagu dr Kütner juba esmaspäeval soovitas. Õde Liinal oli muidugi tegemist, kuid leidis aega ka minuga sebida ja isegi mingi nahaarsti uksest koos minuga sisse pressida. Seal oli tegelikult naljakas, tundsin ennast objektina ja natuke meenus ka Evergreen show nahaarsti sketš, kus Kibuspuu kehale oli joonistatud valemid ja doktor neid imestades uuris. Igatahes sain nüüd mingid allergiatabletid, mökerdamiseks salitsüülhapet ja miskist tsingiasja. Tsink teeb päris head tööd, jõulist arengut ei ole lööbe levikus märgata. Täna kästi menüüst välja jätta apelsin, mandariin, banaan ja šokolaad.

Õhtul tõusis jälle väike palavik. Suu on seest ja ka väljast väga hell. Selle leevenduseks soovitati astelpaju-saialille õli. Margus on nohune ja andsin talle vaba õhtu. Uni oli enam-vähem.

Täna kella kaheksaks läksin verd andma. Väga raske oli üles saada, just oli hea une aeg.
Poole kümneni tegin aega parajaks, siis sain dr Kütneri vastuvõtule. Ongi leukotsüüdid alla läinud, aga seda oli oodata. Normi piir on 4-10. 17.04, st enne ravi algust oli 8,38, 28.04 oli 4,31 ja 30.04 oli 1,4. Õde Liina tegi siis süsti, mida sel puhul peab tegema. Sellel pidavat omakorda olema kõrvalnähud: palavik ja luuvalu. Noh, mis siis ikka. Tuleb ära kannatada. Reede hommikul järgmine vereproov.

Reedel pidin tegelikult tegema vene keele eksami, kuid praeguses olukorras ei ole see võimalik. Vist õnnestus kaubelda 29.05 kuupäevale, kui teeb üks teine rühm. See aeg peaks ravikava arvestades rahulikum olema. Või vähemalt loodan, et on.

Esmaspäevast olen haiguslehel. Selle nädala lõpuni kindlasti. Vaatame, mis edasi saab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar