teisipäev, 17. märts 2020

Kolmesaja kolmas

Ma ei hakka vahepealset aega kokku võtma. Las jääb vahele.

Tänagi tulin ainult selleks, et panna kirja, et võtsin haiguslehe. Moodsalt digiloo kaudu. Ma ei usu, et mul on koroonaviirus, pigem mõni tavalisem ülemiste hingamisteede viirus, aga jaksu ei ole üldse. Ja kuna võib olla vajalik kiirelt reageerida, siis lihtsam on võtta ennast haiguslehele ja suunata töö erialaliitude juhtidele kui pidevalt muretseda, et oh, töömeile peaks ka vaatama ja nendele vastama. Kuigi jäime kogu teatriliiduga esialgu 29. märtsini kodukontorisse. Kui ma mõtlema hakkan, siis üle poole meie väikesest kollektiivist on kas ea või krooniliste haiguste tõttu riskigrupis. Ainult seda ma ei suuda välja mõtelda, kuidas valvelaua töötajad on kodukontoris ;) Ehk on niisama kodus siis ja kuna nad mõlemad on meil ea poolest riskigrupis, siis püsivad lihtsalt toas.

Mõnes mõttes on tööd praegu vähem, sest midagi ei toimu ja kusagile ei saa. Samas on suures hädas vabakutselised, kes jäävad nüüd lihtsalt sissetulekuta. Minu arvates peaks see lahendus käima vähemalt näitlejate puhul produktsioonifirma või teatri kaudu, mille korraldatud etenduses nad mängima pidid. Kui igaüks ise hakkab riigiga suhtlema saamata jäänud sissetuleku pärast...

Eile pidin minema kardioloogi vastuvõtule, aga ta hoopis helistas. Holter uuringu tulemus oli suhteliselt rahuldav, aga neid tablette, mis ta mulle ükskord kirjutas, palus võtta topeltkoguse. Ja mõnda rauapreparaati ka, hemoglobiin on veidi alla normi. Ja helistan-kirjutan talle uuesti pärast rahutu aja lõppu, ehk siis juunis läheksin uuesti vastuvõtule. Herceptin on mul järgmisel korral 25.03, ma arvan, et see ikka toimub. Kui ma ise olen kõlbulik minema.

Aprilli lõpus toimuma pidanud Portugali reisi jätan ka muidugi ära. Germalo oma kodulehel oleva teate andmetel jätab ära reisid kuni 15. aprillini. Muidugi ei ole teada, milliseks koroonaolukord kujuneb ja kas nad jätavad ära ka hilisemaid reise. Aga ma ei hakka riskima ja võtsin otsuse vastu juba nüüd. Mul on kuni 31 päeva enne reisi toimumist õigus isegi pool ettemaksu rahast tagasi saada, aga kuna ma kindlasti tahan Portugali ikka minna ja miks mitte Germaloga, siis vahetasin oma broneeringu varasügisese reisi vastu, 8.-15.09 on toimumisaeg. Mulle meeldiks rohkem oktoobris-novembris, kui meil on juba nõme ilm, aga selleks ajaks neil ei ole praegu sarnast reisi planeeritud. Oktoobri alguseks pakuvad Lõuna-Portugali ringreisi, aga ma tahan ikka Portosse ja mujale Lissabonist ülespoole ka. Lõuna-Portugali reisikava kõlab ka muidugi mõnusalt, aga see võiks jääda järgmiseks plaaniks. Reisikindlustuse raha saan ka tagasi.

1 kommentaar:

  1. K u i d a s ma imetlen entusiastlikke inimesi!...

    VastaKustuta