esmaspäev, 12. november 2018

Kahesaja kahekümne viies

Küsi ja sulle antakse. Või siis - tee nii palju head kui suudad ja ükskord hakkad vastu ka saama. See mõistukõne on sel puhul, et kuulus Mallukas ise juhtus "Roaldi nädalat" vaatama ja siis otsis mu blogi üles, luges seda ja arvas, et ma ikka peaksin küll meistri tehtud kandle saama. Tema nägemust loost saab lugeda siit. No väga ootamatu oli see pakkumine, samas ikka jube tore ka. Ja siis veel üks inimene, keda ei mina ega ka Kristi ei tunne, kutsub oma sünnipäeva puhul lilledel kinkimise asemel tegema annetust ja MTÜ Meeta on pakutud võimaluste loetelus esimesel kohtal. Nii armas, et meid on märgatud.

Nüüd siis PET-uuringu tulemuse juurde. FB-s ja mujal on sellest juba juttu olnud aga vaesed blogilugejad on täiesti teadmatuses.

Pea ja kael:
Paremal ülalõualuus hambajuure piirkonnas on intensiivistunud märkaine kogunemist - põletikule viitav leid. Paremal maksillaarsiinuses on tsüstjas/polüüpjas lisastruktuur.
Fokaalne märkaine kogunemine kilpnäärme parema sagara alaosa piirkonnas on olulise dünaamikata.
Rindkere:
Patoloogilisi FDG kogumeid ei ole. Diagnostilisel KT-uuringul aktuaalset patoloogiat nähtavale ei tule.
Ülakõht, keskkõht ja vaagen:
Patoloogilisi FDG kogumeid ei ole. Diagnostilisel KT-uuringul aktuaalset patoloogiat nähtavale ei tule.
Lülisamba kaela-, torakaal- ja nimmeosa, teised luud:
Metaboolselt aktiivsed sklerootilised kolded on paremal IV ja VI roides, paremal õlavarreluu peas, sternumis, vasakul abaluus, vasakul niudeluus, vasakul reieluupeas, Th9, L4 ja L5 lülikehas - leid püsib olulise dünaamikata.
Arvamus: leid püsib olulise dünaamikata, sklerootilised mts kolded luudes on endiselt metaboolselt aktiivsed - stabiilne haigus.

Nii et parim, mis saab praegu olla - midagi uut ei ole ja vanad on nagu ikka. Ravi jääb samaks, dr Kütneri juurde visiidile lähen 12. detsembril.

1 kommentaar:

  1. Võib-olla oled sa seda lugenud, (ja ära lase end heidutada faktist, et seda on kajastanud nö kollane ajakirjandus) aga seoses enda lähedase sama haigusega satun keskmisest tihedamalt taolistele materjalidele. Kaalume katsetada, sest kaotada pole midagi: https://www.dailymail.co.uk/health/article-6323993/How-secret-surviving-cancer-inside-medicine-cabinet.html

    VastaKustuta