esmaspäev, 5. november 2018

Kahesaja kahekümne neljas

No jälle sada korda kuulsam. "Roaldi nädal" oli lõpuks eetris ära. Täitsa hea saade oli, tasakaalus.

Mis siis veel uudist? PET-uuring oli ära, tulemust ei tea. Kirjutasin Kütnerile, et kui saab tulemuse, saadaks mulle ka. Valuraviarstiga tegime uue skeemi, isegi kaks varianti. Esialgu proovime fentanüüli annust kahekordistada. Kui see toimib, siis jääb praegu nii. Teises variandis lisanduks üks 12 tundi toimiv valuvaigisti.

Hambavalu käes vaevlesin, üks öö jäi seetõttu isegi magamata, mitte ükski kodus olev valuvaigisti ei aidanud. Järgmisel päeval sain õnneks arstile ja kolmapäeval lähen uuesti. Probleem tundub olevat all vasakul tarkusehamba ja teise hamba vahel. Arst, kelle juurde pääsesin, puuris vist need kaks hammast seest üsna tühjaks ja pani mingit ravimit sisse. See on nüüd hakanud ära kuluma ja keelega tunnen, et hammase asemel on nagu suured kausid. Ja tundlikumaks on ka taas läinud. Aga päris otse niisama ei valuta, ainult hammustades on valulik. Tarkusehammas tuleb ilmselt välja tõmmata. Kolmapäeval saan oma endise arsti juurde. Ta on nüüd uues asukohas ja tore on see, et see on mul töölt kohe kõrvaltänavas.

Aga raha hakkab kõvasti minema, auke on veel. Juba reedel läks 68 eurot. Ja mina veel lootsin, et saan endale meistripilli osta. ma käin ju kandletrennis juba teist kuud. Kõikidel on meistripillid, minul aga üle 20 aasta vana klverivabriku pill. Minu pill näeb küll ilus välja aga teeb ikka väga plekist häält. Uus pill ei maksagi väga palju, ca 160 eurot vist. Teist samapalju maksab kott. Alguses mõtlesin, et ootan uue pilli ostmise otsusega, et vaatame, mis PETi tulemus on. Siis aga mõtlesin, et vahet pole, kui ka läheb jälle keemiaraviks, pilli tahan ju ikka mängida. Nüüd aga tuleb enne vaadata, palju raha suhu mahub.

Lööklaineravis käisin esimest korda ja homme jälle, see hakkab vist iga nädal olema. Arst kirjutas paremale jalale ja säärele 3-5 korda ja vasakule 5-7 korda. Alguses oli valus aga pärast enam mitte. Sellest võib teine kord pikemalt kirjutada. Löölaineravi on planetaarfastsiidi pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar