pühapäev, 18. veebruar 2018

Saja üheksakümne üheksas

Olen nädalaga kenasti taastunud. On endalegi uskumatu, kui paha jälle olla oli ja seda ainult nädal tagasi. Jälle oli tunne, et nii vist jääbki - vesi jookseb vahetpidamata, kord on kuum, siis külm, midagi teha ei jaksa, ei ole huvigi midagi teha. Nädalaga võtsin kolm kilo alla. No nüüd kosudes võtsin peaaegu kõik tagasi ka.

Ilmad on läinud kenaks - lumi on maas ja päike paistab. Olen kodus olnud tubli, kraaminud kohti, mida eriti ei kraamita jne.

Täna õhtul lähen sünnipäevale ja homme on Liina sünnipäevapidu minu pool. Üldse on tulev nädal väga tegevusterohke. Homme lähen oma mädaneva näpuga ikkagi nahaarstile. Kopli polikliiniku verevõtjatädi soovitas VitaClinikas ühte arstihärrat. Visiit on 49 eurot miinus 5% Partnerkaardiga. Ehk on tal mingi hea mõte. Parema käe näpp paranes ise ära aga vasaku oma mädaneb nüüd siis kokku kolmandat korda.

Perearstil palusin mõõda D-vitamiini taset veres. Tulemuseks sain 69. Alla 100 on üldiselt jama. Võtan mingeid tilkasid (kui meeles on), 4000 IUd päevas. Aga ülekaalulised peavadki rohkem võtma, hakkan siis 6000 IUd võtma. Praeguse 10 tilga asemel 15. Ja püüan mitte ära unustada.

Oi, vahepeal juhtus väga põnev lugu. Kommenteerisin Malluka blogis teemat, kuidas keegi kohvi teha ja juua eelistab. Minu kaks lemmikut on külmpruul ja ülevalamine ehk pour over. Külmpruuli jaoks tuleb panna kannu 100 grammi jahvatatud kohvi ja sinna liiter külma vett peale valada ja siis jätta 14 tunniks seisma. Siis ära pressida ja vedelik on joogivalmis - hoida saab külmikus. Piima teen soojaks ja valan törtsu külmpruulikohvi sisse. Nämm! Ülevalamise meetodi jaoks on eraldi igasuguseid kanne aga ka filtrihoidjaid olemas. Minul on Hario filtrihoidja ja kohvi tegemine käib nagu selles videos. No ma nii peenelt ei kaalu ega võta aega aga põhimõtteliselt. Aga juhtus hulk aega pärast kommenteerimist nii, et ma võitsin auhinna Saku Lättelt. Kastis oli kuus kilo kohviuba, kilo kakaopulbrit, kaks klaasi, vineerist karbike, milles kaks helkurit ja veel roosa kristalliga käesoleva aasta kalender. No väga uhke. Ühe kilo kohvi panin ise loosirattasse oma FB lehel, võitis Jana. Ühe kilo kohvi sain anda Liinale, kes lubas seda oma ema ja isaga jagada. Ja võimalik, et keegi kohviveskit omav inimene, kes külla tuleb, saab ka ühe kilo. Sest palju ma seda ikka joon. Igatahes tore üllatus!

MTÜ tegemisel on veidi hoog maas, kui nädala voodis lamasin, siis tundus see eriti mõttetu, mida punnitada, kui ei jaksa. Aga nüüd on jõud tagasi ja tuleb ära teha. Kui muud ei jõua, siis vähemalt see infolehekülg metastaatilise rinnavähi kohta. Oh, praegu tuli hea mõte - 200. postituse pühendangi teadmiste jagamisele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar