teisipäev, 14. veebruar 2017

Saja kuuekümne seitsmes

 Olen nüüd fentanüüliplaastrite peal. See oli valuraviarsti ettepanek, sest ma ei jaksa enam Oxycontini kõrvaltoimete - kuuma- ja külmahoogudega hakkama saada. Kodus ja päeval on küll väga tüütu, aga ok - riided seljast, keha foteerätiga kuivaks, natuke jahtumist ja teised riided selga. Külmahoo puhul siis lihtsalt teki alla. Ka diivani peal kududes ja telkut vaadates. Või paks hommikumantel selga. Õues on lood komplitseeritumad. Näiteks kui poes tuleb kuumahoog. Või ühistranspordis. Mul on alati kuivatamiseks väikesed froteerätid kaasas ja varumütsid. Sest pole vist halvemat mõtet kui praegusel ajal märja mütsiga õue minna. Teatris ja kinos käimistega olen ka hakkama saanud, oskan juba päris osavalt peaaegu märkamatult mütsialust kuivatada. Öiseid protseduure olen juba varem kirjeldanud. Uus nipp on, et kui keha ja riided on märjad, siis võtan riided ära ja kerin ennast suurde froteerätti. Padjale panen ka froteeräti, siis ei higista kohe patja läbimärjaks. Nii et see frotee on ikka tore leiutis.

Homme õhtul saab nädal rohu muutmisest, vahepeal tundus, et hood on läinud mõõdukamaks aga on pärast esinenud ka korralikke lainetusi. Plaastrite mõju on 72 tundi ehk kolm ööpäeva, täna panengi kolmanda. Arsti juurde saan uuesti järgmise nädala kolmapäeval. Aga valuravim kahjuks ei ole võtnud  ära kõiki valusid. Vasak puus ja nimmeluu vahel valutavad ja parem küünarnukk ja käsi ka. Rasket ust ei saa parema käega avada ja raskemaid asju teatud nurga all tõsta. Näiteks panni. Noh, saab, aga väga valus on.

Keemijajärgse vereproovi leukotsüütide näit oli jälle alla normi aga õde Kairi ütles jälle, et kui ma tunnen ennast OK, siis on ka OK. 

Magamisega ei ole erilist lusti ja lillepidu. Ikka rohuga. Kui hästi läheb, siis Imovanega, kui vaja, siis Diazepamiga.

22. veebruaril tuleb kuues FEC, 7. märtsil reisile ja kui sealt tagasi, siis teeme mingeid uuringuid ja vaatame, mis edasi saab. Kuigi ka kodune ilm sammub vaikselt kevade poole, siiski on hea vaadata, et kui meil on õhtul miinuskraadid, siis Funchalis rõõmsalt ikka 17 kraadi. 

Huvilistele isutekitamiseks ka üks telesaade. https://arhiiv.err.ee/vaata/reisile-minuga-madeira-3/same-series


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar