neljapäev, 16. juuni 2016

Saja kahekümne seitsmes

Öösel, avatud akna all blogi kirjutamine hakkab muutuma juba traditsiooniks. Täna aga ei kuule me Kissuga ühtegi lindu laulmas, on hoopis tugev vihmasadu. 

Ma magan täna tegelikult paremini kui eile. Aga selle tarbeks sai ka peoga tablette võetud. Helistasin päeval dr Kütnerile, et lõpuks ometi MRT tulemus teada saada. Eelmisel nädalal oli doktor ära ja siis polnud mõtet õe käest küsida. Noh, kuna küsisin telefoni teel ja samal ajal oli kabinetis ka teine patsient, siis jäi uuringu tulemuste kommenteerimine mulle veidi ebaselgeks. Järgmisel nädalal lähen tavapärast ravi saama, siis lasen vastuse välja printida. Igatahes oli seal midagi luumetastaasi kolletest, mis ei ole järelikult nii skelekteerunud nagu oli KT tulemusest võimalik välja lugeda. Aga noh midagi hullult ei voha ka. Põhiline järeldus on ilmselt ikka see, et mu alaseljavalu, mis kiirgab puusa, põlve ja talla alla välja, on ikkagi metakatest mitte mingist vajunud diskist vms. Luu on lihtsalt sellisel määral ära näritud, et närv on kaitseta. Nii saan mina sellest aru.

Kurtsin doktorile ka, et eelmine öö jäi valu tõttu magamata. Soovitas hakata taas kuurina võtma valuravi arsti määratud skeemi alusel kolm korda päevas Oxycodoni ja õhtul lisaks ühe Neurontini. Ning lisaks hommikul ja õhtul kaks Dexamethasoni. Soovitas valuraviarstiga ühendust võtta, ehk vaja skeemi muuta, proovida mõnd teist ravimit. Dr Kolk, kellega varem suhelnud olen vastas, et on puhkusel. Homme uurin, kuidas on võimalik tema asendajale aega saada. Kiiritust valuravina praegu teha ei saa, sest eelmisest korrast võiks möödas olla kaks aastat. 

Nii et ees on ootamas taas uimasemad kuid loodetavasti valuvabamad ajad. Doktoriga kohtun alles augusti alguses, pärast tema puhkust. Ütlesin talle, et püüan selleks ajaks elus olla :) Vahepeal aga tavapärased Herceptinisüstid ja Zoledronikuurid veeni. Järgmine külastus päevaravi osakonda on 21. juunil. Korraliselt peaks olema 22. juunil, aga kuna koolis on lõpuaktus, siis palusin ravi tõsta päev varasemaks.

2 kommentaari:

  1. Müügil raamat, Ketogeenne toitumine vähi vastu. Ehk on abiks?
    Saksa bioloogide teaduspõhised toitumissoovitused.
    Soovin tervist ja õnne!

    VastaKustuta
  2. Müügil raamat, Ketogeenne toitumine vähi vastu. Ehk on abiks?
    Saksa bioloogide teaduspõhised toitumissoovitused.
    Soovin tervist ja õnne!

    VastaKustuta