kolmapäev, 25. november 2015

Kaheksakümne kolmas

Õnnestus terve eelmine nädal tööl käia. Enamasti küll kuus tundi korraga aga ikkagi. Kuuajase vahepausi järel päris hea tulemus mu meelest. Noh, et mingi salakaval viirus või midagi maha ei murdnud.

Nüüd algas puhkuste hooaeg, mis vaheldub õppepuhkuse päevadega. Sellega seoses on mul detsembris (ja üleüldse sel aastal) veel seitse tööpäeva.

Eelmisel nädalal, tööl, iga päev tegelikult jõudsin ka seljavaluni. Isegi seda kanget valukat võtsin aga see viskas ikka natuke pilve :) Ei olnud eriti süvenenud tööinimene pärast seda.

Laupäeval selg ei valutanud aga siis valutas väga pea. Ma arvan, et mingi õhurõhuteema oli ka.

19.11 käisin dr Maisvee juures. Sinna saatis dr Kütner mind kui see lõualuujama oli ja pärast veel kurguvalu. No nüüdseks need teemad ei olnud aktuaalsed aga arst oli sellest hoolimata sümpaatne. Kuigi erialases plaanis meil ühiseid teemasid ei tekkinud.
Sama päeva õhtul käisin kuulamas loengut valust ja valuravist. Loengu korraldas MTÜ Minu Tasakaal. Mina sain sellest teada Kaevu foorumi kaudu (www.kaev.ee). Rääkis neuroloog ja valuravi praktik dr Reet Simson. Oli päris huvitav. Näiteks sain teadlikuma suhtumise psühholoogilise faktori olulisusesse valuravis. Valuläve tõstmisele aitavad kaasa piisav uni, loominguline aktiivsus, hea meeleolu, lõõgastus, lähikaaslane, kaastunne, mõistmine.

Eile oli kavas Hiina jalamassaaž Bai Lan salongis. Kuna kasvajaga inimestele üldjuhul massaaž ei sobi, siis arvasin, et ehk jala alt võib. Eraldasin endale isegi fondist raha. Olin eelnevalt teavitanud enda tervislikust olukorrast ja eripäradest. Protseduuri läbiviija oli meesterahvas nimega Weihong Song. Suhtles ainult hiina keeles. Tõlkis registratuurineiu.
Kui minu aeg kätte jõudis, juhatati lauale selili ja jalad pandi kuuma vette. Ja siis hakkas pead masseerima. Neiu esitas mulle küsimusi ja tõlkis talle ja tundub, et Weihong ei pidanud sellest väga midagi kui ma arvasin, et üldiselt ei tohiks mind mujalt mudida. Mingil ajal läks neiu ära. Massöör võttis korralikult kogu keha mudimise ette, tegi kohati väga haiget, mingeid väga valusaid punkte oli. Pärast siis seletas, mis kanaleid ta avas ja nii. Noh, neiu siis jälle tõlkis. Aga ma ei tea, mul on nii imelik tunne. No kui isegi vererõhku ei tohiks opipoolselt käelt mõõta, et turseoht on. Kõrvade tagant veidi kukla poole on siiani nii valusad kohad, magada oli ka selle pärast halb. Selg on ka valus, nagu oleks peksa saanud. Igatahes ma uuesti küll minna ei julge. Ega nad ei käskinud ka. Loodan, et sellest kõigest mingit jama ei tule.

Homme on järjekordne Herceptinipäev.

1 kommentaar:

  1. Jutu järgi sain Tui Na massaaži http://www.bailan.ee/#!hiina-tuina-massaaz/cdt2 aga see video, mis seal lehel on, tundub väga soft.

    VastaKustuta