reede, 20. september 2019

Kahesaja viiekümne kuues

Möödunud ravipäev PERHis oli väga pikk. Hommikul üheksa paiku läksin, et kõigepealt verd anda. Tegin seda päevaravis, panid kohe porti kanüüli valmis, ei pidanud vereproovitädi eraldi sooni sorkima. Seejärel läksin kohvikusse ja sõin rahulikult ning Kütneri ukse taha ootama läksin 11 paiku. Umbes 12.30 sain kabinetti ja vajalikud ravilehed kätte. Veri oli korras ja arst ütles, et järgmisel kolmapäeval pole vaja verd anda. Annan proovi 3. oktoobril, kui käin Herceptini süstil ja südame ultrahelis.

Arsti kabinetist suundusin päevaravisse, andsin oma ravilehe ära. Seekord olid ka ooteruumis toolid hõivatud, sain eelviimase koha. Hiljem õed ütlesid ka, et kui tavaliselt on 50 haiget, siis seekord oli 90. Väga huvitav, ei olnud ju pühadejärgne aeg ega midagi, ei tea, kuidas nüüd äkki nii palju! Igatahes tekkiski seal selline olukord, et kui tavaliselt peab ootama, millal apteek ravimi lahustab ja kohale toimetab, siis seekord pidi ootama, et kellelgi ravi lõppeks ja tool vabaneks. Minul avanes see võimalus umbes 14.45. Kaks tundi lihtsalt ootamist - kaugele ei julge minna ka, ehk kohe kutsutakse. Koha sain ka hematoloogia poole peal, tavaliselt keemiaravi omi sinna ei panda. Aga seekord oli kohtadest ikka suur puudus. Ravimikotid olid kapi peal rivis, ootasid - vaba tooli, kuhu patsient istuma panna, pole. No ja siis läks veel kaks tundi ravimi tilkumisele. Vahepeal oli kõht juba nii tühi, nägin kapi peal kommipakki ja palusin ühel õel anda endale kaks kommi. Oli abiks.

Pärast oli jälle nii uimane olla, mõtlesin enne küll, et pärast lähen poodi, aga ei. Võtsin haigla putkast midagi kaasa, kutsusin takso ja kohe koju.

Kuna järgmisel korral ma ei pea verd andma ja arsti juurde minema, saan kohe hommikul minna ravilehega päevaravisse. Kui ka siis on palju rahvast, siis hommikul kohe ikka pole. Ehk veab paremini.

Ja kaks kaheteistkümnest juba tehtud!

2 kommentaari:

  1. Ma olen päris mitu korda pea kaks tundi oodanud seal päevaravis... mõned korrad seistes, sest toole enam ei jätkunud. Ise mõtlesin, et oleks hea, kui neil oleks selline Vapiano-laadne teavitusjubin meile kätte anda, et kui ravim olemas ja tool ka, siis väriseb käes. Et kõnniks maja peal ringi või istuks kenamas aatriumis nt...

    VastaKustuta
  2. Ma mõtlesin just, et seda sama Vapiano-piiparit oleks vaja :)

    VastaKustuta