kolmapäev, 18. oktoober 2017

Saja kaheksakümne kaheksas

Kuigi kogu aeg on uni, on ööd ikkagi rasked ja tegelikult korralikku puhkust ei paku. Täna, ärgates umbes poolteist tundi pärast unerohu abil uinumist taas läbimärjana ja külmetavana, panin selga froteest hommikumantli - sellel on vähemasti hea imavus ja ei teki lompi külje alla.

Aga tegelikult tahtsin kirjutada sellest, et täna oli dr Kütneri visiit siis, esimene pärast viimatist PET-uuringut. Uuringu tegija arvamus on, et luumetastaasid on muutunud metaboolselt aktiivseks. Võtsin võrdluseks ette eelmise aasta sügisel tehtud uuringu, millele järgnes FEC-skeemiga keemia (punane), see postitus on siin. Võrreldes uuringute tulemusi, siis ma ei märka, et luudes oleks leitud uusi koldeid, lihtsalt need, mis on, vaikselt tegutsevad.

Selles olukorras pakkus doktor kolm varianti: 1) alustame keemiaravi vinorelbiiniga (FEC-skeemi eluaegne doos on mul käes); 2) keemiaravi veel ei tee, aga Tamoxifeni tabletid vahetame Faslodexi süstide vastu, Herceptini süstid jäävad; 3) laseme konsiiliumil otsustada. Mina arvasin, et oleme nii targad kahe peale küll, et otsustame ise, seega välistasin variandi number kolm. Kuna nii minu kui ka arsti rõõmuks ei ole siirdeid teistes organites, siis otsustasime, et praegune haiguse progressioon on suhteliselt väike ja alustame raviga tasapisi, ehk siis valisin variandi number kaks. Seega saan pool aastat veel tiksuda ja püüda elada normaalset elu. Kes mäletab mu kunagi lahti seletatud võrdlust, siis - ei pea porgand veel supi sisse tagasi minema :D

Faslodexi süste hakkan edaspidi saama kord kuus aga alguses kahe nädala järel, seega on esialgu vaja igal nädalal käia saamas kas üht või teist süsti.

Oleme rõõmsad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar