teisipäev, 11. oktoober 2016

Saja neljakümne kaheksas

Hakkan vist vaikselt asuma tervenemise teele (aga ei hõiska enne hommikut) ja oleks aeg vahepealne sõnades kokku võtta. Saja neljakümne kuuendas peatükis kirjeldatud valuataki sain sama päeva õhtul veel. Taas kaalusin, et kas kutsuda kiirabi aga võtsin Oxycodone´i sisse ja paarikümne minutiga kõige hullem valu leebus tavaliseks kangeks, kuid siiski talutavaks valuks. See oli siis teisipäeval. Kolmapäeva hommikul oli perearsti aeg, Rääkisin talle põhiliselt kurguvalust ja nohust-köhast ja et mida selles suhtes ette olin võtnud. Kuna eelmisel talvel jäin gripivaktsiinist ilma ja sellega seoses oli jäänud mingi paanika, siis küsisin perearstilt ka gripivaktsiini kohta. Ta kirjutas välja aga ei olnud kindel, kas nende apteegis ka saada on. Igatahes on vaktsiiniga nii, et seda tuleb hoida külmas. Nii et kui apteegist osta, siis võib kohe lasta ära teha või kui ei saa, siis külmkappi. Selge pilt.

Perearsti juurest läksin haigla peale, dr Kütneri visiit, vereproov ja Herceptini süst. Esmalt andsin vere, siis hüppasin läbi apteegist, et vaadata, kas neil on seda vaktsiini. Oli. Ostsin. Siis läksin päevaravisse, kus sain Herceptini ja palusin ära teha ka vaktsiini. Tehti. Aga seda, et ise alles haige olles ei tohiks gripi vastu vaktsineerida, seda sain teada alles siis, kui järgmisel hommikul perearstile helistasin. Ega päevaravi õde ju ka ei teadnud, et ma haige olen... Aga kõigest järjekorras.

Dr Kütneri ukse taga tuli oodata üle kahe tunni. Sisse saades kurtsin oma lõualuu-pea-kaela-kõrivalu. Arst saatis mind tegema ortopantomograafiat hammastest. See on see sama, mida tehakse hambaarsti juures. Peaks homme vist helistama ja küsima, et mis seal ka paista oli. Teiseks on kavas PET-uuring. Selle toimumise aeg teatatakse mulle telefoni kaudu. Ootan.

Kilpnäärme alatalitluse tõttu lasen paar korda aastas kontrollida ka kilpnääret stimuleeriva hormooni taset. Seekordses vereproovis oli see näit üle kahe korra kõrgem normi ülemisest otsast. See on ka põhjus, miks järgmise päeva hommikul perearstile helistasin. Tõstsime L-Tyroxini tablettide annust kahekordseks, kuu-kahe pärast peaks uue vereproovi tegema.

Aga vat siis neljapäeval oligi väga väga halb olla. Kõik valutas ja oli palavik ja mul ei olnud isegi isu. Suurema osa päevast veetsingi lihtsalt voodis. Sealt edasi on juba segane, et mis oli millal, millisele valule millal mingi valuvaigisti aitas ja millal ei aidanud. Vahel ei aidanud midagi. Eile igatahes võtsin ennast kokku ja käisin õues ja poes. Pärast olin küll täiesti läbi aga samas enda üle veidi uhke ka. Tänane saavutus oli enda puhtaks kasimine, haigeolekuga on kaasnenud palju öist higistamist ja kuidagi väga nätske enesetunne oli sellega seoses. Isegi teki pesin ära, kattemadrats kahjuks ei mahu masinasse, sellel keerasin teise poole. See tuleks tegelikult viia keemilisse puhastusse.

Täna on natukene nohu. Ja natuke valutab ka osa peast ja lõualuu. Ja ma ei saa aru, kas kurguvalu on kurguvalu või on see osa peavalust. Vist nii, sest valutab ainult pool kurku. Ja huvitav on see, et kui muud valud vaibuvad, siis alaseljavalu ja puusa(de)valu kerkib taas esile.

Ei tea, millal uuesti tööle saab.

Täna ei jaksa rohkem kirjutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar