esmaspäev, 11. juuli 2016

Saja kolmekümnes

On jäänud kirjutamisse jälle pikem vahe. Elu on olnud sündmusterohke. Koolilõpp, Rootsi reis Margusega, Marian oli külas, käisime Mariani ja Margusega Naissaarel, osalesin töövestlustel, lõpetasin töötamise Telias ja alustasin Politsei- ja Piirivalveametis, käisin Mariti, Arturi ja Otiga Vembu-Tembumaal.

Kiiritusravi tarbeks tehtud märk
Homme helistan valuraviarstile. Ehk oleks aeg hakata valuvaigistit vähendama? Oxycodone´i pole üldse juurde võtnud. 07.07 käisin kiiritusravi arsti dr Kupu juures ja tehti märgid kehale ära, kiirituse sessioon oli 08.07 (L4 ja L5 lülidele). Kuna valuravi on peal, siis ei saa isegi ütelda, et kiirituse järel oleks valu tugevam. Sest ega eriti tuntavat valu pole viimasel ajal olnud. Õnneks. Nädal tagasi proovisin, et hakkaks Dexamethasoni võtma ühe vähem ehk kaks tbl päevas aga ma ei tea kas sellest, kuid esimesel sellisel päeval oli mul poolest päevast juba nii masendav unisus peal, et lihtsalt kole. Järgmisest päevast jätkasin siis kolme Dexaga.

Kaalu lisandub mühinal. Valuraviarst ütles selle peale, et hea, et kaal ei lange. Siis oleks halb. No las siis tõuseb.

Kuumahood on viimasel aja teistsugused. Ilmselt vahetatud ravimite tõttu. See on nüüd nii, et lihtsalt hakkan igalt poolt vett välja tilkuma. Üle keha. Lõhnatu vedelik. Siis mingi aja on nii ja siis jälle korras. Mingit kuuma hoogu pähe sellega oluliselt ei kaasne. Kannan endaga kaasas mikrokiust lillelisi tolmulappe, imavad vedelikku suurepäraselt. Sellised hood algavad juba ennelõunal ja käivad nii öösel kui ka päeval. Suurema niiskumise korral vahetan öösel riideid ka, päeval pole selleks vajadust olnud, saab niisama kuivatatud või kuivatud.

13.07 Herceptin ja nädal hiljem Zoledron.

4 kommentaari:

  1. Mikrokiust tolmulapid on hea mõte! Et ma ise selle peale pole tulnud! Kasutan riidest taskurätte, aga need vettivad kiiresti läbi.

    VastaKustuta
  2. Minul tekitas antidepressantide võtmine selliseid kuumahooge, et oleksin võinud igal öösel ärgates oma särgist vett välja väänata.

    VastaKustuta
  3. Osad AD-d peaksid hoopis leevendama.

    VastaKustuta